Wijn en Wijn

Vinoloog

 

 

 

 

 

Van professionele wijnbouwers wordt verwacht dat zij een grotere opbrengst aan druiven hebben dan lichters of huisjesmelkers. Zij werken met een specifieke lengte en de kwaliteit van het product. De vinoloog weet welke druiven moeten worden geteeld en hoeveel er van nodig zijn voor een bepaalde wijn.

Zij werken met ongeveer 45 liter wijn per hectare en het basisproces van het verbouwen van druiven in een wijngaard duurt ongeveer vijf jaar. Theinezen werken hoofdzakelijk met druiven, maar ze werken ook met andere landbouwproducten, zoals schapen, vee, schapenmelk en eieren.

Zij worden ook liefhebbers van fruit in plaats van groenten en zijn erop gebrand elke variëteit te proeven en de zuurheid van de kookwijn in evenwicht te brengen met de zoetheid van het fruit. Zij zijn dus zeer vertrouwd met de delicate smaken die fruit voortbrengt. De vinoloog zal heel wat mogelijkheden hebben om zijn vaardigheden en deskundigheid te testen.

Naast het werken met wijnen, komt er ook mystiek bij met de wetenschap dat alleen de beste wijnpriesters van het land hun kennis en technieken kunnen doorgeven.

Door hun studies en geschriften onderhouden zij hun kennis van wijn en hoe deze te combineren met andere ingrediënten om een plezierig en evenwichtig diner te creëren.

Hoewel zij geen wonderen kunnen verrichten en alleen gewone fouten en onbekende klimaten kunnen corrigeren, hebben zij allen aangetoond dat zij door hun studies en experimenten de kennis en technieken van het maken van wijn en het combineren van wijn aanzienlijk hebben verbeterd.

Hun onderzoek en experimenten hebben ertoe geleid dat zij een product hebben gecreëerd dat gemakkelijk drinkbaar is en van zeer hoge kwaliteit. Hun onderzoek heeft duidelijk aangetoond dat een wijn zonder vermout even alcoholisch kan zijn als een wijn met vermout.

Ze hebben ook aangetoond dat het combineren van witte wijn met basilicum de drank kan veranderen in een all time favoriet van mij. Met een heerlijke frisse Caesar salade en een Cr&gourmet boek maakte ik het een plezier om te eten en door en door lekker om te drinken.

Wiser’s is al meer dan 100 jaar een autoriteit op het gebied van wijn en zij hebben al vele wijnhuizen geholpen. Ze hebben samengewerkt met enkele van de beste wijnhuizen ter wereld en hebben zichzelf keer op keer bewezen. Dit boek is het beste van het beste in zijn combinatie van praktische informatie, wetenschap en een vleugje oneerbiedigheid.

Het beste van alles is dat het een eenvoudige manier presenteert om de verschillen te begrijpen en te waarderen. Bovendien bevat het duidelijke instructies die u inzicht geven in de wetenschap van wijn en een hoffelijke behandeling door de auteur.

Men kan de liefde en toewijding begrijpen die Mary Pickford en Douglas Fairbanks voor elkaar voelden. Zij waren een onvergetelijke kracht in de wereld van de film, en een nog grotere in de wereld van de wijn. Ze waren uniek en geweldig in meer dan een opzicht. Maar wat hen uniek maakte, was het feit dat ze in geen enkel model pasten.

Ieder van ons is goed in wat we doen, maar we weten niet hoe we het moeten aanpakken. Leren aan de voeten van de grote wijnproducenten en wijnbouwers is een geweldige manier om te leren. En, niet alleen leren, maar een manier om te leven.

Er zijn meer dan genoeg dingen te doen in het leven, en men kan net zo goed genieten van iets simpels als wijn. Drinken kan een geweldige manier zijn om te ontspannen, af te koelen en een gesprek op gang te brengen. Maar je hoeft niet te zwoegen op een fles wijn terwijl je vrienden alle plezier hebben.

Onlangs nog brak Mary Landes een fles Plinius de Jongere voor me af en vertelde me dat het haar eerste was. Ik wilde hem proberen, maar wilde hem niet aanraken. Ze liet hem me zien en toen hebben we er de hele avond over gepraat.

Waarom konden we niet gewoon de wijnfles openen en eraan ruiken? Wat denk je? Ik heb geen flauw idee wat er zou gebeuren? Dit is wat ze tegen me zei (we hebben hier een paar honderd woorden gewisseld)

“Ik weet tenminste wat er aan de hand is.”

Is het waar wat ze zeggen, “graan is de liefde van het leven”?

Ik wist niet dat er zo’n gezegde bestond, maar ik zei dat ik het zou nagaan.

Dat heb ik dus gedaan. Ik heb ongeveer 15 wijnflessen in huis (allemaal geopend in het weekend) en ze waren allemaal van plaatselijke wijnhuizen.

Dus ik dacht, waarom niet een klein experiment om te zien of al deze wijnen kunnen worden gedronken op zondagochtend bij het ontbijt?

Ik ben echt blij dat ik dat gedaan heb. Ik maakte een paar perfecte uitstapjes naar Wal-Mart en haalde een paar lunchtrommels, biertjes en andere dingen die ik nodig had voor het experiment.

Wal-Mart heeft bijna alles en ze hebben een enorme selectie van gastronomische wijnen, bieren en kazen. Op dit moment kan ik me niet voorstellen terug te gaan naar de wijnen van Europa of Noord-Amerika. Ze zijn zo duur hier in de 21e eeuw.

Trouwens, ik ben het beu om alleen maar rijst en bonen en tomaten te koken. Deze reis was leuker en avontuurlijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.