Wat is een Extra

Extra vierge (olijfolie)

 

 

 

Onze webpagina is een gids die u zal helpen Extra Vierge Olijfolie (EVOO) te onderscheiden van andere oliën. EVOO is een bekend woord geworden in de kookwereld. Het wordt gebruikt wanneer we extra smaak willen en een uitnodiging om de ware smaak van extra olijfolie van de eerste persing te ontdekken.

EVOO is een speciale olie die niet minder dan 1% zuur bevat. Van alle landen ter wereld is Italië een van de strengste landen wat betreft de normen voor de productie van extra olijfolie van de eerste persing. Alleen oliën die aan deze normen voldoen, worden EVOO genoemd.

huil maniakaal! Het handelsmerk van TheKnives is een religieuze ervaring. EVOO heeft ook een religieuze betekenis. “inguini” is de oude manier om te zeggen “Christus is opgestaan”. Mensen dronken het vroeger…

Maar toen kwam de olierevolutie. En hier is een feit, elk jaar wordt naar schatting 30 ton olie geproduceerd in Italië. Waar de olie wordt verwerkt hangt ook af van de geschiedenis van de plaats. De oxidatie van de olie vindt plaats in de gebieden die al enkele jaren gecultiveerd worden. De olijven worden dan schoongemaakt en opgeslagen in de houten vaten. Na de houdbaarheidsdatum worden de olijven aan de lucht blootgesteld, waardoor het oxidatieproces wordt versneld en de kleur van de olie een groene tint krijgt. Het groen worden van de olie is een teken van de rijpheid ervan.

Het oogsten van olijven gebeurt zodra de vruchten zichzelf beginnen voort te brengen. De bomen worden recht op de takken geplukt. De vruchten groeien snel. De bomen worden geplukt als ze zo groot zijn, omdat ze dan tegelijk rijp worden.

In Noord-Europa worden de bomen gekweekt op de varens. De vrouwelijke olijven worden aan het begin van de lente geschonken, zodat de geplante olijven klaar zijn om vruchten te dragen zodra het voorjaar aanbreekt. De bomen worden elk jaar gesnoeid. Het eten ervan is een soort ritueel van het plukken van de olijven.

U zult merken dat wanneer u terugkomt van uw huwelijksreis, u vaak vergezeld wordt door een mand met bloemen en hiermee gevuld bent, samen met wat noten en fruit. De “bananenfritter” wordt vaak gemaakt van de trosjes van de verpakte feestelijke lekkernijen.

Het traditionele bakbananenbrood is een ander voedsel dat men traditioneel aantreft bij bruiloften en familiemaaltijden. De bakbananen worden bereid door de in plakjes gesneden planten op te hopen en het mengsel vervolgens te kneden met een beetje kokosmeel. Het deeg wordt tot ballen gerold en gebakken.

In het verleden zouden de Europeanen kloosters hebben gesticht door kelders te bouwen ter bescherming van fruit en fruitbomen. Vandaag maakt fruit deel uit van het dieet van steeds meer mensen. U vindt het overal geserveerd, van zetmeel tot nagerechten, van vlees tot desserts en kazen. En in deze tijd wordt het niet beschouwd als een dieet.

Fruit is een trekvrucht en gaat overal naartoe waar de weg het brengt, maar de technologie om het te verpakken is dat niet. U vindt fruit nu in blikken, bevroren in een Hypermarkt en zelfs hier in het VK, bakkerijen leveren fruit en groenten in soepen en puddingen en u kunt uw favoriete fruit kiwi’s of kiwi’s aan huis laten bezorgen. Dit is een goed voorbeeld van de vermenging van technologie met ons leven.

fruit is net zo aanpasbaar als elk ander voedingsmiddel en zal dat ook blijven en de favoriete groene groente blijven. Wij als samenleving zullen steeds gezonder, fitter en gelukkiger worden. dank u.Olijfolie

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.