Voedsel van de Eilanden

Cheetos Puffs

 

 

 

 

 

Antillen: Het voedsel van de eilanden

Pete herinnerde zich dat ze als kind Antilies en Lantescas uit de Antillen aten. Uw maïskorrels hadden een meer unieke smaak en kleur, die het resultaat was van de toepassing van limoensap. Uw Corn ‘Nasm kookboek laat ons opnieuw kennismaken met dit fantastische gerecht dat bereid wordt met vers limoensap.

Een zoet land

Cheetos Puffs bekend als de “Landzoet”, vanwege het feit dat ze lijken op mollige, sappige rode ballen. Zij worden gewoonlijk in grote hoeveelheden boter ondergedompeld, wat tal van verrukkelijke hapjes oplevert, mij voor vele feestgangers. Dit is de traditionele manier om te genieten van kleverige, heerlijke Antilliaanse ‘zoetigheden’ door vele fee folk.

Vanoli tot olijven, er is geen gebrek aan heerlijk eten op de Antillen. Resorts als villa’s tot aan de heuveltoppen van de Vera Cruz bergen. Als u op de Antillen bent, moet u zeker genieten van het prachtige landschap en misschien een ‘ward-trip’ per boot of overdag als u geluk hebt.

Het traditionele eten

Op de Antillen is het meeste traditionele eten vers en heerlijk. De geschiedenis van het eten gaat helemaal terug tot de Franse overheersing in de negentiende eeuw, die de toevoeging van Franse wijnen, desserts en veel voedsel op het eiland met zich meebracht. Sindsdien heeft veel van het voedsel op de eilanden een sterke eigen invloed gehad, en is het grotendeels beïnvloed door het andere voedsel en de culturen die door andere immigranten en kolonisten zijn meegebracht.

Rijst is een belangrijk basisvoedsel in het Caribisch gebied, en veel van de arbeiders kregen rijst als basisvoedsel van hun groothandelaar. Om het voedsel wat meer gewicht te geven werden er vlees en andere voedingsmiddelen aan toegevoegd.

Laten we enkele voedingsmiddelen in detail bekijken…

In Jamaica vind je geitenvlees en geitensoep, en ja, het zijn allebei traditionele gerechten. Ze vormen een groot deel van het Jamaicaanse dieet, en ze zijn er al jaren. Wat je misschien niet weet, is dat ze oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komen, en daar is nog steeds een grote Jamaicaanse gemeenschap.

Een ander zeer populair Jamaicaans gerecht is jerky of jerk, en dit is het wijdverbreide voedsel van de Jamaicaanse eilanden. Dit is te vinden op het platteland, en heeft een hedendaagse behandeling nodig. De vrouwen zouden op het vlees kauwen, en de bittere bijsmaak van het jerky-vlees. Vervolgens zou een glas limoensap worden toegevoegd om de ziektekiemen te doden en ervoor te zorgen dat het bewaard blijft totdat het daadwerkelijk wordt gegeten.

Een ander onderdeel van de jerkgerechten is de “Brook”, het officieuze nationale gerecht van het eiland. Dit is een stoofpot van vlees en groenten, bereid met behulp van een mengsel van specerijen en langzaam gekookt in een mengsel van specerijen. Het vlees kan van alles zijn, van varkensvlees tot schoudervlees, en het vegetarische deel kan van alles zijn, van gepureerde bakbananen tot kikkererwten. De Brook is zonder onderscheid verkrijgbaar, en zorgt voor een goede maaltijd, ongeacht het seizoen. Denk aan je eerste ervaring met jerk tijdens een etentje, wanneer iedereen eenstemmig kreunt en je met je volume de lucht praktisch moet rondsturen.

Andere voedingsmiddelen

Jamaica heeft geen tekort aan ander voedsel en kruiden. U vindt er met name polenta, een ander hoofdvoedsel, en veel maïs en rijst. Als u het eiland bezoekt, zorg er dan voor dat u een hele voorraad fruit en groenten in blik, vlees in blik en specerijen bij de hand hebt om u bij uw maaltijd te helpen. Anders is deze stevige maaltijd waarschijnlijk het meest geschikt voor hongerige backpackers.

lees meer:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.