Portugees Voedsel Geschenkmand

Restaurant Axel

 

 

 

 

Serendipiteit is een eigenschap die een uitzonderlijk persoon definieert. En als je toevallig een van de hete favorieten van Angela tegenkomt en hem/haar respecteert, dan weet je dat je een bijzondere vriend hebt gevonden.

Na een verrukkelijk ontbijt in Angela’s favoriete restaurant in Axel, ga ik er een artikel over schrijven. Ik breek een mooie romantische avond af die een opmerkelijk persoon (bedrijfsburger, zakenman, carrièremens) samen met zijn/haar geliefde had. Het restaurant ligt in het oudste deel van de stad. De 28 jaar zijn gekomen en gegaan, en toch, op een of andere manier, lijkt het restaurant in onze herinnering te blijven.

Elk restaurant heeft iets in zijn geschiedenis dat bijdraagt aan zijn karakter. Zelfs de geldverslindende verslaafden aan verslavende thee van hoge kwaliteit, zijn erin geslaagd om een smaak te produceren die ongeëvenaard is. Het soort restaurant dat mensen over de hele wereld achtervolgt. Welke kan zijn grootspraak waarmaken? Welke kan zijn reputatie waarmaken? Welke boer gaat niet uit voor een bok? Maar dat zijn geen vragen als ze door de pers worden gesteld.

Laten we nu overgaan tot de belangrijkste vraag, afgezien van de vraag of u vanavond al dan niet naar een goed restaurant kunt gaan. U hoopt een idee te krijgen over waar u heen moet gaan.

Inafortres, de Franse Legatie in Portugal, heerst een aangenaam klimaat. In feite trokken veel Franse kolonisten naar Portugal vanwege het mooie weer. Ze vonden zelfs dat de bewolkte dagen in Portugal warme dagen waren. Niet erg zonnig, maar een beetje winderig. En zo keken de Portugezen naar de zon die onderging boven de zee.

En wat zijn Portugese vissen? Nou, ze zijn erg groot, vers en smakelijk. Zelfs beter dan de Europese. Vooral voor mij zijn ze heerlijk gegrild in een restaurant buiten Portugal, als voorgerecht. Maar ik kan ze niet elke dag eten. Ze zijn te vers, en ik heb geen tijd om ze op voorhand te kopen. Gelukkig zijn ze betaalbaar. Veel zeevruchten, vlees en groenten zijn vers in die tijd van het jaar.

Wanneer Portugezen hun tuinen verlaten en in de fikse catsup gaan, worden hun keukens paranoïde vet. Alle kwart grote containers veranderen in een volume van catsup in een kwestie van minuten. Je begint met een bouillon van olie, meestal olijfolie. En dan voeg je de vis toe. Tegen de tijd dat je alle noodzakelijke ingrediënten van de maaltijd hebt voorbereid, kun je het diner in je tuin gooien. En de achtertuin wordt een beetje minder rommelig.

Als vuistregel geldt: hoe kleiner het huishouden, hoe meer voorbereid op het diner. Hier moet je gebruik maken van alle verschillende gereedschappen en apparatuur die beschikbaar zijn. U zou op zoek zijn naar een wok. Dit is een pan met ronde bodem die gemaakt is van gietijzer. Portugezen maken de wok bijna zo groot als een koffiepot. En ze schijnen de voorkeur te geven aan de wok omdat het ervoor zorgt dat het voedsel niet aanbrandt. Een paar plakjes vis, een paar plakjes ham, wat brood, een tomaat, een beetje olie, zout, peper, ketchup, en misschien wat olijven. Dit is het begin van een voedzame maaltijd. Andere ingrediënten die tijdens het wokken kunnen worden toegevoegd zijn tomaten, knoflook, uien, champignons, en twee of drie andere soorten groenten.

Een ander zeer eenvoudig en veel voorkomend voedsel is rijst. Deze wordt meestal niet gebakken, maar gekookt geserveerd. De hoofdrijst wordt “olece de” genoemd en het is een zeer gebruikelijk gerecht in Portugal.

Het meest traditionele eten is natuurlijk pizza. Dit is een traditionele in de oven gebakken pastei met kaas en basilicum. En, ja, het is een hoofdbestanddeel in de Portugese supermarkt. Een ander hoofdgerecht is de ‘rinjinha’. Dit is een dikke soep gemaakt van reuzel, kip of vis met aardappelen en groenten. Het mooie hiervan is dat het van tevoren kan worden bereid. U kunt dus in principe een dag of een week vooruit plannen wanneer u het koopt.

Het Portugese eten is eigenlijk heel eenvoudig. Het wordt gekenmerkt door echt sterke smaken, veel exotische ingrediënten, en het verbleken van de eenvoud van eten met het spectaculaire. Maar dit is wat Portugees eten zo heerlijk en uniek maakt. En de meeste mensen die iets van dit alles bestellen, zullen het zeker aanvullen met een glas wijn, en zichzelf zo dwingen om meer en meer van hetzelfde te bestellen. Nou, wat te zeggen van een goede Portugese wijn geschenkmand?

U hebt tot vanavond om uw beste Portugal voedsel cadeaumand te krijgen. Het is immers zowat de meest ongewone maar lekkerste keuken ter wereld en u zou zeker niet opgeven om te proberen het beste in een Portugese geschenkmand te vinden zonder het eerst uit te testen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.