Nieuw brouwsel

 

 

 

Speciaal bier Den Bosch

In feite is er iets nieuw brouwen categorie genaamd ‘bier uitzonderlijk’ Dat klopt, wat we zijn in is een nieuwe gouden tijdperk van bier. Onlangs, Chicago produceerde hun eerste brouwsel van 2012, een heks genaamd transformers alternate spirit. transformers is slechts een van de top picks in de nieuwe complexe bier categorie. In feite, elke week zijn er meer en meer nieuwe brouwsels worden gebrouwen.

Waarom zoveel nieuwe brouwsels?

Dat iets nieuw is, wil niet zeggen dat het slecht is. Veel van de brouwsels die vandaag gebrouwen worden, lijken sterk op sommige van de oudste traditionele brouwsels. Piment, misschien wel het origineelste voorbeeld, is een brouwsel dat in het midden van de jaren 1800 werd gebrouwen. Het heeft een complexe smaak en werd in die tijd beschouwd als een ‘goed bier’. Je kunt er nog steeds vrij vaak van genieten. Andere voorbeelden van bier dat dateert uit de jaren 1800 zijn Engelse Bitters en Amerikaanse klonen. In het verleden werd bier vooral geproduceerd door herbergiers, die de gist en andere ongewenste organismen in alcoholische dranken sorteerden. In het verleden werd de productie van bier op grote schaal gemonopoliseerd door de Hoeders, die de voorraden voor zichzelf hielden. Ook hielden de Hoeders bij welke gisten werden gebruikt bij het kweken van suiker, wat een zeer tijdige en nauwkeurige methode was om het brouwproces te volgen.

De Wachters vielen uiteindelijk ten val toen de Britten Ierland binnenvielen en een nieuwe methode om bier te maken met zich meebrachten. Dit was het pale ales, dat speciaal voor de Ieren werd gebrouwen, hoewel het uiteindelijk via het continent zijn weg vond naar de rest van Europa. Later werd in de Verenigde Staten het apparaat uitgevonden dat bekend staat als de “stout engine”, die het gistingsproces versnelt en een hoger alcoholgehalte oplevert dan normaal bier.

De traditionele manier van bier maken behoort nu grotendeels tot het verleden. Hoewel deze nieuwe “zielsstijlen” een enorme impact hebben op de traditie van het bierbrouwen. In feite is het brouwen zo ver gegaan dat veel nieuwe bieren (vooral lichte en alcoholarme soorten) worden gebrouwen met karakteristieke stijlen en smaken die het resultaat zijn van jarenlange traditie en traditie.

Andere nieuwe mogelijkheden hebben hun intrede gedaan in de wereld van de “regels” of “flatie”. De algemeen aanvaarde regel is altijd geweest dat bepaalde bieren en bepaalde soorten bieren gedurende bepaalde perioden van het jaar niet mogen worden gebrouwen uit vrees dat de gist explodeert en de smaak van het bier verloren gaat. Een van de nieuwste manieren om de traditie in leven te houden is het gebruik van een biergistcultus. Deze sektes aanvaarden zelden innovatie en iedereen moet een zeer rigide stel regels volgen.

De cultus van de biergist is veruit de meest creatieve en heeft meer dan één persoon tot grootse dingen geïnspireerd. Zo is het nu bijvoorbeeld mogelijk gistcocktails te maken in je microbrouwerij. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden voor vrije radicalen en kan een hele nieuwe golf van interessante en unieke smaakcombinaties worden gecreëerd, veel sneller dan 10 jaar geleden nog voor mogelijk werd gehouden.

Lees hier meer over:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.