Koken voor een menigte

Bedrijfscatering

 

 

 

 

Let wel, bij bedrijfscatering buiten restaurants is dineren niet de gemakkelijkste taak. In feite vergt het veel voorbereiding en er zijn vaak heel wat mensen nodig om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.

Het eerste belangrijke ding wanneer u probeert te koken voor een menigte is de keuze van een menu. Misschien hebt u al een paar idee├źn in uw hoofd, maar het is altijd een goed idee om eerst bij uw klanten te informeren. U wilt weten wat hen bezighoudt, want als mensen weten waar ze naar op zoek zijn, is de kans groter dat ze het zullen kopen. Tegenwoordig kunt u authentieke Thaise, Caribische en Latijnse gerechten krijgen. Is het te veel? Moet je je Caribische stoofpot op doornige pootjes serveren? Ontdek al deze vragen en meer tijdens het lezen van dit artikel.

Koken is heel wat anders dan vroeger. De oude school aflever stijl is voorbij. Als je een kok bent en je eten aflevert, hoe zorg je er dan voor dat het op de juiste temperatuur blijft? Er zijn verschillende manieren om dit te doen. De eerste is de grillmethode. Deze methode vergt weinig voorbereiding. Je kunt een enorme hamburger, kip of een broodje vis op de grill maken in minder dan 30 minuten. Deze methode is oud en traditioneel, dus je kunt er op rekenen.

De tweede methode is de BBQ-pit. Als u uw eten wilt koken maar op een iets lager pitje dan kunt u de BBQ pit gebruiken. Het geeft dezelfde smaak als houtskool maar in een veel sneller tempo. Je kunt een maaltijd maken in minder dan 30 minuten. Dit is geweldig voor grote groepen en zelfs gezinnen. Waar je niet te veel van kunt hebben is vet, dus zorg dat je dat in gedachten houdt.

BBQ bestaat al duizenden jaren en elk jaar komen er steeds meer mensen bij die het eten liever buiten gaar laten worden met de houtskool eromheen. Helaas kun je houtskool niet rond bomen plaatsen. Dat is een grote nee-nee. Maar je kunt wel paviljoens en ronde kuipen gebruiken die je in de buurt hebt. Zelfs een pan onder het voedsel om het vast te houden tijdens het koken is een goed idee.

Koken met houtskoolrook hoeft niet ingewikkeld te zijn. U heeft geen speciale banen, grond of gebouwde vormen nodig en alles wat u nodig heeft is een bed van kolen waar u een kookvaatje omheen kunt plaatsen. U kunt ook gebruik maken van stukken hout, houtskool of pimenthout brokken en dit zal uw BBQ dat veel meer uniek. Het zal er ook voor zorgen dat het voedsel gaart op de juiste temperaturen en geeft het voedsel zijn rokerige smaak. U kunt gebruik maken van alle soorten hout.

Houten spiesen zijn goed om over het voedsel te plaatsen als u het een bepaalde uitstraling wilt geven en ook om het stelen van voedsel tegen te gaan. Het is ook een goed idee om een multifunctionele vleesschaal te hebben met een keramische plaat met temperatuurregeling. Zo kunt u de temperatuur van het voedsel correct controleren. Zodra het eten klaar is, kunt u het gewoon uit de BBQ halen en opdienen, bijvoorbeeld pasta, kip of hamburgers. De keramische bodem houdt het voedsel enigszins gecondenseerd en voorkomt dat het op de hete kolen gaart.

De traditionele methode van koken met kolen is nu overbodig geworden, want met moderne innovaties kunt u een grote verscheidenheid aan voedsel bereiden in uw eigen huis. U zult zelfs in staat zijn om omgevingstemperaturen te hebben. Een van de laatste innovaties in BBQ’s is de elektrische Brilliance. Deze zorgt voor een ultrasnelle bereiding van een verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Qua duurzaamheid is de Brilliance super, maar ook stijlvol en het is een 30 jaar oud ontwerp.

Geschiedenis van de Barbecue

30 tot 50 jaar geleden was het roken van vlees in een rookoven een van de weinige manieren om het vlees te bewaren tegen bederf. De moderne barbecue die we tegenwoordig zo veel zien, is heel anders dan de barbecue van vroeger.

aryl Stegner, een journalist en lid van het persbureau Reuters zei: “Men is bezorgd dat het roken van het voedsel het te ongezond zal maken en zal leiden tot minder verkoop bijvoorbeeld in Frankrijk, waar de gezondheidsvoorschriften het te duur maken om vlees te roken.” impliceert dat Frankrijk minder gerookt vlees produceert dan andere landen. Dit is niet noodzakelijkerwijs waar.

Vlees eten kan echt vervelend zijn. En aangezien er veel feestdagen voor de deur staan, zou ik denken dat het misschien tijd is om de tradities, recepten en smaken die zijn gegroeid rond het bereiden van vlees gewoon af te schaffen en de mensen zelf te laten beslissen of het tijd is voor verandering of niet.Catering

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.