Indiase Keuken

Indiase toko Rotterdam

Wat is een delicatesse? Bij het eten van vlees wordt algemeen aangenomen dat de term “delicatesse” een pejoratief gebruik is, bedoeld om iets aan te duiden dat niet duur is, moeilijk te verkrijgen of moeilijk te bereiden. Veel mensen zouden ook concluderen dat de delicatesse iets moet zijn dat moeilijk te weerstaan is of iets dat exclusief is voor een beperkte tijd. In werkelijkheid zijn veel delicatessen die als delicatesse worden beschouwd, heel gewoon. Ze komen voor in bijna elke cultuur, van het zuiden en de Golflanden tot de noordelijker gelegen reacties van Canada en de Verenigde Staten.

Omdat veel delicatessen vaak worden geserveerd als onderdeel van maaltijden in grotere restaurants en etablissementen, worden ze meestal ook beschouwd als delicatessen. Maar eigenlijk moet je begrijpen dat in veel gevallen de delicatesse iets is dat op regelmatige basis wordt genoten. Het eten van een lunch of diner met curry’s is misschien niet ongewoon, vooral als u in een restaurant of op een privédiner eet. Maar het eten van een maaltijd met traditionele Indiase curry’s, bijvoorbeeld, is een zeer zeldzame gebeurtenis. Als u nog nooit van Indiase curry’s hebt genoten, vraagt u zich waarschijnlijk af: “Waar kan ik een heerlijke, authentieke Indiase curry krijgen?”

De populariteit van curry’s is echter niet beperkt tot degenen die de zeldzaamste en interessantste delicatessen willen proeven. Echte Indiase curry is populair om zijn pikantheid en diverse ingrediënten. In tegenstelling tot andere currypoeders zijn de diverse ingrediënten van de Indiase curry afkomstig uit verschillende delen van India, Centraal-Azië, Amerika, Cornwall, en Sardinië. De smaak van het uiteindelijke gerecht is dus niet alleen afgeleid van deze oorsprong, maar is ook gevormd op basis van de ingrediënten die de kok op dat moment daadwerkelijk tot zijn beschikking had.

Men zou kunnen zeggen dat de geschiedenis van de curry’s in de Indiase keuken de geschiedenis van de afhankelijkheid is. Bij het koken wordt gebruik gemaakt van een breed scala aan ingrediënten, waaronder linzen, fruit, groenten, vlees, kokosmelk, kool en bonen. In feite zijn dit slechts enkele van de ingrediënten die werden gebruikt toen de eerste Indiase curry werd gemaakt.

In tegenstelling tot de andere keukens, kent de Indiase keuken geen standaard categorisering van gerechten. Dat komt omdat de keuken nogal gevarieerd is, en elk traditioneel Indisch curryrecept kan van streek tot streek, en zelfs van dorp tot dorp, verschillen. Zo zullen we in sommige dorpen het voortgezette gebruik van enkonna aantreffen, terwijl men in andere dorpen de ricinusolie zal gebruiken.

Een van de hoofdklassen van Indiase curry’s staat bekend als vindaloo. Dit staat bekend als een thali gemaakt met in blokjes gesneden rundvlees en saffraan. Deze wordt over het algemeen geserveerd bij niet-vegetarische gelegenheden, en is de populairste van de Indiase keukens.

Een ander populair en beroemd gerecht is de tandoori kip. Net als tandoori vegetarisch, wordt tandoori kip gemaakt van kippenvlees, en meestal gemarineerd met kruiden en yoghurt. Wanneer kippenvlees in een tandoor wordt gekookt, wordt het in een houten schaal gelegd, die tandoori wordt genoemd, en in de oven gebakken.

Brinjal is ook een populair ingrediënt in Indiase maaltijden. Het zijn geraspte, gefermenteerde rijstballetjes, gemaakt van rijstmeel, natriumhydroxide en komijn, die traditioneel op feestdagen worden gegeten.

U vraagt zich misschien af wat de Indiase cultuur zo populair maakt? Nou, om te beginnen houden de Indiërs van lekker eten, en ze zijn goede koks.

lees hier meer over:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.