De waarheid over koffie

 

 

Koffie speciaalzaak

 

De Bonen des Levens:

Een paar bonen en ze zijn alles wat je nodig hebt om de magie te laten gebeuren. Dat is de oudste mythe over koffie, en het is een echte. dosis na dosis koffie heeft niets anders gedaan dan dat. Het is waar. Alle koffie wordt gemaakt van exact dezelfde donker gebrande soort bonen. Het verschil is dat er verschillende kwaliteiten koffie zijn; ze bevatten allemaal een bepaalde hoeveelheid cafeïne en worden anders gebrand. En die verschillen veroorzaken verschillende hoofdpijnen, lichamelijke kwalen en welk soort kwalen.

De Aziatische manier van koffiezetten is een kunstvorm, maar zelfs een gewoon kopje koffie is vrij complex. De arabica soort wordt het meest gebruikt, gevolgd door de robusta soort. De beste koffie wordt gemaakt van de robusta-soort, omdat de bonen daarvan minder bitter en lichter verteerbaar zijn.

De verschillen in de manier van koffiezetten, met andere woorden de manier van ONTHAASTEN, zijn enorm. Veel mensen die een gezond, geraffineerd dieet volgen, verkiezen hun gezette koffie veeleer met een portie decaf, zodat de licht gearomatiseerde zemelen en kiemen niet tussen de tanden blijven steken. Bovendien zijn ze gemakkelijker schoon te maken en goed geolied voor het kopje koffie. En hoe donkerder de branding, hoe zwarter de smaak.

gezette koffie is een heerlijk iets: bijna Frans, vooral als je de Franse persmethode gebruikt. De Ieren of de planners van bedrijfsevenementen hadden de heilzame suggestie om de cafeïne toch te bestrijden, en wel goed. Het ergste wat een koffiedrinker kan overkomen is dat zijn kopje vol cafeïne blijft zitten en hij er niet van kan genieten. Het is gevaarlijk voor een persoon om te veel cafeïne te drinken, of zelfs veel cafeïnepillen in te nemen. Wie een gevoelige maag heeft, moet misschien afzien van het drinken van een kopje koffie als blijkt dat hij lactose-intolerant is, omdat het colonzuur verhindert dat de gemakkelijk opneembare cafeïne de darmen passeert en een flatline vormt tegen de wand van de maag, wat irritatie van het slijmvlies veroorzaakt.

De koning van de beruchte cafeïne is natuurlijk koffie. De meeste mensen zullen de voorkeur geven aan een stevig kopje koffie met een beetje cafeïne erin, boven een dieetdrankje dat suiker, ‘lege’ calorieën en ‘Kopi Luwak’ kan bevatten die een persoon voortdurend hoofdpijn bezorgt. De klacht die tegen koffie wordt ingebracht is dat men eraan verslaafd kan raken, alsof het een drug is. En het advies van de FDA is dat als 2 pond gelijk staat aan 12 ons bloed, men dus evengoed elke dag een kop koffie kan drinken.

Het advies zegt ook dat: “het drinken van meer dan 300 milligram koffie per dag kan schadelijk zijn voor de gezondheid vanwege de hoeveelheid cafeïne in de drank, die vele malen hoger is dan de inhalatie van cafeïne”.

Cafeïne is in feite een bewijsverkrachting voor iedereen die het inneemt. Inhalatie- of zuurstoftoevoer naar de bloedstroom kan gemakkelijk fataal zijn. Bovendien, als een persoon dagelijks meerdere koppen koffie drinkt, wordt de fataliteit van zijn organen verhoogd van weken tot maanden.

Welk deel is het meest verslaafd aan cafeïne? Uiteraard is het de dupe factor, de verslavende aard van cafeïne die het meest dodelijk is voor de nieren en de hersenen. Maar er zijn andere verzwarende factoren, zoals zwaarlijvigheid, roken en zelfs ondervoeding, die een andere reden kunnen zijn waarom je verslaafd bent aan cafeïne.

Als u uw risico op het ontwikkelen van nierstenen wilt verlagen, zorg er dan voor dat u een preventieve aanpak neemt. Een van de dieetmaatregelen is het drinken van een half glas melk als onderdeel van uw maaltijden, samen met water.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.