De geschiedenis van Sushi

Sushi Hoogvliet

 

 

 

 

 

Sushi bestaat al honderden jaren en wordt in Japan nog steeds als een gezonde lunch gegeten. Vierhonderd jaar geleden werd het door de tandartsen aanbevolen als de beste manier om fit te blijven. Vandaag de dag staat het bekend om zijn grote gezondheidsvoordelen.

Wie sushi leert maken, experimenteert misschien al met nieuwe en creatieve combinaties van ingrediënten. Zoals zoveel in het leven, is sushi een evoluerend gerecht. Net als bij ander voedsel zijn de basisbestanddelen rijst, sushiazijn, suiker en azijn. De Japanners voegen ook donkere sojasaus en ingemaakte gember toe om hun sushi een nieuwe smaak te geven. In Amerika staat sushi bekend als het nationale gerecht van Hawaï. De Hawaïaanse naam voor sushi is nodig om het gerecht een Hawaïaanse naam te geven. Sandwich, blijvend populair bij kantoorpersoneel over de hele wereld, is een belangrijk internationaal evenement in Japan.

Zoals altijd is variatie de specerij van het leven. Niet alleen de componenten verschillen van plaats tot plaats, maar ook de manier waarop de componenten worden samengevoegd. In Amerika gebruikt men bijvoorbeeld eetstokjes om sushi te eten. In Japan gebruikt men geen stokjes, maar vouwt men de rijst en de nori met de handen samen. Deze manier van eten zal velen bekend voorkomen als het vouwen van Chinees papier met de handen van de ander, dat men thuis gebruikt om Kantonese en Sichuan gerechten te eten.

De sushi die vanuit China naar Japan werd gebracht, was anders dan de sushi die in Amerika werd gegeten. In Amerika was het hoofdingrediënt rijst, soms gemengd met zeewier en zeevruchten. In Japan was vis het hoofdingrediënt. De Japanse frituurrijst is anders dan de gewone rijst omdat hij iets natter is en vaak wordt gegarneerd met ingrediënten als inktvisfilet en octopus.

De meest populaire vorm van sushi in Amerika is de California roll. De traditionele versie heeft rijst en is omwikkeld met zeewier en heeft een soort groenten extra. De laatste jaren is deze versie uitgegroeid tot een van de meest populaire manieren om sushi te eten. Het is een meeneemgerecht, geen bijzonder luxe gerecht.

Veel mensen raken geïnspireerd om sushi te proberen na het zien van de afwasfoto’s in de media. Het droogserveereffect is een fenomeen dat optreedt wanneer een mooi gerecht met wat ongelooflijk onaantrekkelijk ogende vis wordt gepresenteerd om op te vallen. De gladdere presentatie is een must voor sushi vanwege de textuur en aantrekkelijkheid van het gerecht. Als het er goed uitziet, zal het ook goed smaken.

Nu de wereld overgaat op mooie sushi, is het in elke uithoek van de stad en in de meeste kleine steden te vinden. Red eyed en spareribs mogen dan uit de mode zijn, het ziet er naar uit dat de sushi Under sinker in de toekomst nog veel meer punch zal geven. De gehoste barbecuesaus is verleden tijd en krijgt nu een kans om te schitteren in sushirestaurants. Het is leuk om een beetje te roken bij je vis, of sigaren zijn leuk op hun eigen. Maar een echte steak en dergelijke, in een goede sushibar, is altijd een grootse gebeurtenis.

Houden van wat je serveert is een belangrijk onderdeel van het hosten van een sushi bar. U zou gepassioneerd kunnen zijn en uiteindelijk de smaak voor uw klant opofferen. Maar u mag niet uit het oog verliezen waarom u in de zaak bent gestapt; de sushibar draait om service.Sushi

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.